Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi piektdien brīdina par lietusgāzēm rietumos un augstu ugunsbīstamību austrumu un centrālajos rajonos, tostarp Rīgā.

08.07.2022. dienā valsts rietumos gaidāmas intensīvas lietusgāzes, vietām tās būs stipras, un laika posmā no 13:00 līdz 16:00 nokrišņu daudzums sasniegs 10-19 mm. Intensīvās lietusgāzes turpināsies līdz vakaram. Atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss, kā arī vējš būs brāzmains.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Ņem vērā, ka laika apstākļi var traucēt āra aktivitātēm. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšanā

Lai arī vietām ir novērotas stipras lietusgāzes, līdz 11.07. atsevišķās vietās Latvijas austrumu un centrālajos rajons, tostarp Rīgā, mežos ir gaidāma augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsVakar ugunsgrēkā Rēzeknē izglābti četri cilvēki
Nākamais rakstsĻoti smaga avārija uz Liepājas šosejas; divi bojāgājušie un 20 tonnas noplūdušas degvielas- VIDEO