Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laikapstākļiem piektdien!

10.12.2021. priekšpusdienā un dienas vidū turpināsies sasalstošs lietus (atkala), kas veidos stipru apledojumu, bet vakarā ziemeļaustrumu rajonos sasalstoša lietus intensitāte būs augstāka un apledojums būs ļoti stiprs. Apledojums sasalstoša lietus ietekmē veidojas, kad gaisa temperatūra pie zemes virsmas vēl saglabājas zemāka par 0 grādiem un tajā pašā laikā līst lietus. Šādā situācijā apledo ne tikai ceļi, ielas un trotuāri, bet arī vadi un koku zari – ļoti stipra apledojuma gadījumā to svars būtiski pieaug un ir risks, ka tie var lūzt. Sasalstoši nokrišņi turpināsies arī naktī uz sestdienu.

10.12.2021. priekšpusdienā un dienas vidū palaikam turpināsies sasalstošs lietus – atkala, kas uz ielām un ietvēm, kā arī koku zariem un vadiem veidos stipru apledojumu.

10.-11.12.2021. naktī pāri teritorijai no dienvidiem virzīsies plaša nokrišņu zona, kas rietumu un centrālajos rajonos nesīs stipru snigšanu. Redzamība snigšanas laikā būs pasliktināta.

ESI GATAVS, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, ka arī gājēju pārvietošanos u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku. Pastāv augsta varbūtība, ka papildu sniegam, kurš ir piesalis vadiem un koku zariem, uz tiem vēl veidosies apledojuma kārta – svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs.

ESI INFORMĒTS par apledojuma veidošanos uz ceļiem un ietvēm. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Iepriekšējais rakstsGrūti pat noticēt… Magone publiski runā par to, ar ko patiesībā esot nodarbojies Žanis
Nākamais rakstsAr vasaras vidū pazudušo jūrmalnieci noticis ļaunākais