Kaut arī maija pēdējās dienas un jūnija sākums iezīmējās ar lielu nokrišņu daudzumu, piektdien ciklons, kas tos nesa, pakāpeniski zaudēs savu ietekmi, un nedēļas nogalē pastiprināsies anticiklons. Piektdien vēl īslaicīgi līs, un pūtīs mērens vējš, kas piekrastē būs brāzmains, savukārt brīvdienās vējš pierims, un nokrišņu daudzums samazināsies. Jaunā darba nedēļa iesāksies ar siltu un lielākoties sausu laiku, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jau naktī uz sestdienu, Latvijai pietuvojoties anticiklonam no dienvidiem, atmosfēras spiediens paaugstināsies, mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies, un nokrišņu būs maz; vietām, galvenokārt austrumu rajonos, īslaicīgi līs. Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, dienā vējš pierims un būs lēns. Nedēļas nogalē naktīs gaiss atdzisīs līdz +8…+11°, savukārt dienās maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +16…+21°, vietām piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāks, tur +15…+17°.

Arī nākamajā darba nedēļā turpinās pastiprināties anticiklona ietekme, un gaidāms lielākoties sauss un silts laiks. Pirmdien debesīs vēl būs mainīgs mākoņu daudzums, un dienā vietām īslaicīgi līs. Pūtīs lēns vējš. Nakts stundās minimālā gaisa temperatūra būs +9…+11°, bet dienā gaiss iesils līdz +17…+21°,  vien piekrastes rajonos gaisa temperatūra nepārsniegs +13…+16°.

Pēc šī brīža prognozes, arī otrdien un trešdien laika apstākļi būtiski nemainīsies. Mākoņu būs maz, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Debesīm skaidrojoties naktīs gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, turpretī dienas būs saulainas un siltas.

Iepriekšējais raksts“Maxima” veikalu tīkls izplata informāciju pircējiem
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 3. jūnijs