Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 23.novembra plkst. 6.30 līdz 25.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 87 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem un 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 16.54 VUGD saņēma izsaukumu uz kādas ēkas pagalmu Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg drēbes 1m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 17.01 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji 8 ēku dūmvados, logā rāmis un palodze, veļasmašīna, ledusskapis, dūmvads, žogs, četras vieglās automašīnas, nojume, trīs konteineri, pirts, šķūņa siena ar lapu kaudzi, šķūnis, dzīvojamā māja ar šķūni un siena ruļļiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Rīgā atbrīvoja automašīnas motora nodalījumā iesprūdušu kaķi un nocēla apgaismes staba galā uzrāpušos kaķi, bet svētdien Alojas novadā palīdzēja sunim, kurš bija sapinies metāla ķēdē tā, ka žņaudzās nost.

Iepriekšējais rakstsPētot Latvijas dibināšanas fotogrāfiju, Kultūras ministrija nonāk pie šokējoša atzinuma
Nākamais raksts“Jampampiņš!” Negaidīti beidzas autovadītāja un stirnu buka tikšanās uz Latvijas lauku ceļa – VIDEO