Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. janvāra plkst. 6.30 līdz 11. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 62 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt, plkst. 02.11 saņemts izsaukums uz Bauskas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājiņā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka koka dārza mājiņa deg ar atklātu liesmu 10 m2 platībā, kā arī tai jau ir iebrucis jumts un sienas. Dzēšanas darbu laikā, pārmeklējot konstrukcijas, ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušo. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 03.40. Šogad ugunsgrēkos zaudētas jau trīs dzīvības.

Plkst. 00.32 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kuldīgas novada Nīkrāces  pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – baļķvedējs ar piekabi bija nobraucis no ceļa braucamās daļas un atradās uz sāniem. Ugunsdzēsēji glābēji, izzāģējot priekšējo logu, palīdzēja vienam cilvēkam izkļūt no automašīnas. Izmantojot absorbentu, tika savākts šķidrums, kas nelielā platībā bija noplūdis no transportlīdzekļa, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 02.36 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 23.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Taurenes pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji likvidēja degšanu un darbu notikumā noslēdza.

Plkst. 19.29 saņemts izsaukums uz Marijas ielu Jūrmalā, kur dega vienstāva saimniecības ēka 80 m2 platībā, kā arī divstāvu dzīvojamās mājas jumts un sienas siltinājums 20 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 22.33 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega pirts, šķūnis un siens, sodrēji trīs ēku dūmvados, kravas automašīna, trīs vieglās automašīnas, starpsiena, durvis un kājslauķis, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, eļļa, papīri un atkritumi.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 11. janvāris
Nākamais rakstsZemgales iedzīvotājs pēc satraucošas SMS saņemšanas piedzīvo īstu murgu