Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. aprīļa plkst. 06.30 līdz 21. aprīlim plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 116 izsaukumus – 79 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 41 bija kūlas un astoņi meža ugunsgrēki, 30 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukums bija maldinājumi.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Smiltenē, kur bija avarējusi vieglā automašīna. No automašīnas tika atbrīvots cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem un atvienotas akumulatora klemmes. Savukārt Jelgavas novada Līvbērzes pagastā neapsaimniekotas vienstāva ēka nogruvumā tika atrasts un izcelts bojāgājis cilvēks, bet Lielvārdē tika atbrīvots bojāgājis cilvēks, kuram bija uzkritis koks.

Plkst.16.09 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Cirmas pagastu, kur dega vienstāva māja, šķūni un kūla 5180m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens cilvēks. Plkst.20.22 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.13.57 VUGD saņēma izsaukumu Birzgales ielā Ogrē, kur pie divstāvu mājas zem nojumes dega dīvāns sadzīves priekšmeti 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens cilvēks. Plkst.14.37 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.13.43 saņemts izsaukums Valmieras novada Brenguļu pagastā, kur dega vienstāva saimniecības ēka, zirgu pārvietošanas piekabe, malka, jaunaudze 1654m2 platībā. Plkst.20.03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.11.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Aizkraukles pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst.18.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī izsaukumiem, kur dega sodrēji māju dūmvados, vieglā automašīna daudzstāvu autostāvvietā, trīs šķūņi ar malku un kūla, atkritumi, elektrolīnijas balsta stabs un kūla, šķūnis un vieglā automašīna, piededzis ēdiens, salmi un kokosa ruļļi jūras konteinerā, neapsaimniekota ēka, otrā stāva balkons piecstāvu dzīvojamā mājā, dzīvojamā māja un šķūnis, garāža, pirts, šķūnis un dzīvžogs, divstāvu saimniecības ēkas jumts, siena ruļļi, riepas, divas vieglās automašīnas.

 

Iepriekšējais rakstsKāpēc tiešsaistes azartspēles kļūst aizvien populārākas
Nākamais rakstsVeikalu tīkls “Maxima” nāk klajā ar jaunu ziņu pircējiem