Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. janvāra plkst. 6.30 līdz 18. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 07.09 saņemts izsaukums uz Viestura ielu Jēkabpilī, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg sadzīves mantas ēkas pagrabstāvā 15 m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pārmeklējot ēku, atrasts bojāgājušais, kā arī konstatēti ēkas konstrukciju bojājumi. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 12.56.

Plkst. 17.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Zvirgzdenes pagastu. Ierodoties, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva dzīvojamā māja visā 70 m2 platībā, jumts jau iebrucis. Izglābts viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā bija cietis. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.41.

Neilgi pirms pieciem vakarā saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur zirgs bija iekritis grāvī un ielūzis ledū. Izmantojot tauvas, kuras tika apliktas ap dzīvnieka vidukli, un glābšanas automobiļa manipulatoru, ugunsdzēsēji glābēji zirgu izcēla no grāvja.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamā māja, saimniecības ēka un malka, pirts, sodrēji piecu ēku dūmvados, mikroautobusa elektroinstalācija, siena, grīda un malka, matracis, skaidas un četros gadījumos atkritumi.

Iepriekšējais rakstsNopietni brīdina par laiku tuvākajās stundās
Nākamais rakstsPats pirmais jaunā Siguldas “Lidl” pircējs saņēmis brangu dāvanu