Palutini sevi un mīļos ar salātu karali –  Cēzaru! 4 variācijas ikvienam gardēdim! Cēzara salāti: 4 gardas variācijas

 

CĒZARA SALĀTI AR BEKONU

Nepieciešams:

  • 1 ēd.k. olīveļļas;
  • 3 palielos gabalos sagriezta bekona šķēles;
  • 20 g sviesta;
  • 1 sakapāta ķiploka daiviņa;
  •  3 šķēles baltmaizes – bez garozas, sagrieztas kubiciņos;
  • 1 liela ar rokām saplūkāta romiešu salātu galviņa;
  • 40 g plāksnēs sarīvēta parmezāna.

Mērcei:

  • 1 ola;
  • 80 ml olīveļļas;
  • 2 ēd.k. sarkanvīna etiķa;
  • 1 tējk. sinepju;
  • 2 anšovu filejas;
  • sāls un pipari.

Pagatavošana:  lielā pannā uzkarsē olīveļļu un no abām pusēm apcep tajā bekonu. Kad gabaliņi ir apzeltījušies uzliec tos uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekos taukus. Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku un maizes kubiciņus, apgrauzdē – līdz tie ir viegli zeltaini un kraukšķīgi. Liec bļodiņā. Lai pagatavotu mērci, liec olu nelielā katliņā ar aukstu ūdeni, kad tas burbuļo pavāri  vēl 1 minūti. Atdzesē olu aukstā  ūdenī. Iesit to bļodā, pievieno eļļu, etiķi, sinepes un anšovu filejas, sāli un piparus, sablendē visu līdz viendabīgai masai. Uz šķīvja kārto salātus, bekonu un maizes grauzdiņus, parmezānu, visu dāsni pārslakot ar mērci.

 

CĒZARA SALĀTI AR VISTU

Nepieciešams:

  • 4 baltmaizes šķēles – bez garozas, sagrieztas kubiciņos vai standziņās;
  • 3 ēd.k. olīveļļas;
  • 2 atkauloti vistas krūtiņas gabali;
  • 1 liela ar rokām saplūkāta romiešu salātu galviņa;
  • plāksnēs sarīvēta parmezāna;

Mērcei:

  • 1 sakapāts ķiploks;
  • 2 konservētas anšovu filejas;
  • 5 ēd.k. majonēzes;
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa;
  • nedaudz parmezāna.

Pagatavošana: 180 grādos uzkarsē cepeškrāsni, plātē klāj maizes gabaliņus, pārslakot tos ar olīveļļu un apkaisot ar sāli un pipariem. Apgrauzdē līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi, neaizmirstot ik pa laikam apmaisīt, lai nepiedeg. Apslaki vistas gabaliņus ar eļļu, apkaisi ar garšvielām un apcep pannā  līdz tie ir gatavi (vistu var arī sagatavot cepeškrāsnī vai grillēt). Sablendē mērces sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Uz šķīvja kārto salātus, pievieno gabaliņos sagrieztu vistu, grauzdiņus, dāsni apslaki ar mērci un pārkaisi ar parmezānu.

 

CĒZARA SALĀTI AR GARNELĒM

Nepieciešams:

Mērcei:

  • 2 ēd.k. majonēzes;
  • 2 ēd.k. ūdens;
  • 2 ēd.k. citrona sulas;
  • 1 tējk. sarīvēta parmezāna;
  • ¼ tējk. svaigi maltu melno piparu;
  •  ¼ tējk. asās čili mērces;
  • 1/8 tējk. vorčesteras mērces;
  • 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas;

Salātiem:

  • ¾ tases maizes grauzdiņu;
  • 2 ēd.k. sarīvēta parmezāna;
  • ~ 500 g garšvielās vārītu un nolobītu garneļu;
  • 1 liela ar rokām saplūkāta romiešu salātu galviņa;
  • plāksnēs sarīvēta parmezāna;
  • 3 ēd.k. apgrauzdētu ciedru riekstu.

Pagatavošana: sablendē visas mērces sastāvdaļas, iegūstot viendabīgu masu.  Liec uz šķīvja salātus, grauzdiņus, garneles un visu dāsni pārslaki ar mērci, pārkaisi ar parmezānu un ciedru riekstiem.

 

CĒZARA SALĀTI AR LASI

Nepieciešams:

  • 2 ~ 170 g laša filejas gabali;
  • sāls un svaigi malti melnie pipari;
  • olīveļļa;
  • 2 nelielas, sakapātas ķiploku daiviņas;
  • 1 tējk. anšovu pastas (vai 1 konservēta fileja);
  • 2 ēd.k. samazināta tauku satura grieķu jogurta;
  • ½ tējk. sinepju;
  • ½ tējk. vorčesteras mērces;
  • 1 ēd.k. citrona sulas;
  • 4 tases saplūkātu romiešu salātu;
  • nedaudz sarīvēta parmezāna;
  • ja nepieciešams – citrona šķēlītes, ar ko apslacīt lasi.

Pagatavošana: uzkarsē cepeškrāsni 180 grādos, cepešplātī liec lasi, pārkaisi to ar sāli un pipariem, pārslaki ar eļļu (lasi var arī apcept uz pannas vai grilēt) un cep līdz gatavs. Noņem zivij ādu. Sablendē ķiploku, anšovu pastu, grieķu jogurtu, sinepes, Vorčesteras mērci, citrona sulu, sāli un piparus līdz viendabīgai, krēmīgai masai. Uz šķīvjiem kārto salātus, tiem pa virsu lasi, pārkaisi ar parmezānu un apslaki ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais raksts10 padomi, kā piesaistīt naudu
Nākamais rakstsAutomašīnas krāsa: ko tā liecina par tavu personību?