Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu. Lielā daļā valsts izplatīts oranžais brīdinājums, daļā pat sarkanais.

 

18.08.-19.08.2023. turpinoties pērkona negaisam, tuvāko stundu laikā vietām Latvijas centrālajos rajonos gaidāmas ekstremāli stipras lietusgāzes, lokāli iespējama krusa, negaisa laikā brāzmains vējš.

18.08.-19.08.2023. turpinoties pērkona negaisam, tuvāko stundu laikā Rīgā gaidāmas ekstremāli stipras lietusgāzes, negaisa laikā iespējams brāzmains vējš un krusa.

18.-19.08.2023. vēlā vakarā un naktī daudzviet Latvijas centrālajos un austrumu rajonos turpinās veidoties jauni negaisa mākoņi, gaidāmas ļoti stipras lietusgāzes, krasas vēja brāzmām 20-24 m/s, iespējama krusa.

19. un 20.08.2023. Rīgā dienā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+29º.

RĪKOJIES, lai pasargātu sevi negaisa laikā! Seko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Ir iespējami plaši un ļoti spēcīgi pērkona negaisi ar bīstamu zibeņošanu, krusu un postošām vēja brāzmām, kā arī intensīvām lietusgāzēm, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Gaidāmi transporta kustības un elektroapgādes traucējumi, ļoti nozīmīgi ikdienas gaitu traucējumi, jāizvairās doties ārā vai pārvietoties, ja vien tas nav kritiski nepieciešams.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadursme (@sadursme)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadursme (@sadursme)

 

Iepriekšējais rakstsLatviju pāršalc ziņa par milzīgu nelaimi Rīgā
Nākamais rakstsBrīdina par laiku šovakar un svētdien