Kāda viensēta Preiļu pusē īsā brīdī paŗvērtusies krāsmatās – piecu bērnu ģimenes mājvietā kāda nejauši pasprukusi dzirkstele izraisījusi milzu ugunsgrēku, atņemot ģimenei visu, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”. Ar raidījuma palīdzību sniegts liels atbalsts daudzām ugunsgrēkos cietušām ģimenēm un veidotāji cer, ka šī reize nebūs izņēmums.

Pirmā nelaimi pamanījusi mamma Nadežda, kura strādājusi pie lopiem. Pa logu paspējusi izvilkt bērnus, viens gan nedaudz apdedzis. Sadeguši arī divi kaķi, pārējie izmukuši ārā. “Šausmīgi baisi, to nevar aprakstīt, nevar izstāstīt. Pats baisākais ir tas, ka 20 dzīves gadi kaķim zem astes. Bija sapnis un vairs nav,” stāsta sieviete, atklājot, ka sadedzis pilnīgi viss, kas sapelnīts un iekrāts. Vienlaikus ļoti paveicies, ka nav sadedzis 12 govīm paredzētais siens.

Ģimenei šobrīd ierādīts pašvaldības dzīvoklis. Liels atbalsts mammai esot dēls Aleksandrs, kurš jau ir patstāvīgā dzīvē un cer, ka visiem kopā izdosies mammai, patēvam un pieciem brāļiem un māsām sagādāt jaunas mājas.

“Degpunktā” aicina skatītājus palīdzēt ģimenei ar ziedojumiem. Turpmākās dažas dienas būs atvērts labdarības tālrunis 90203909, uz kuru zvanot ziedosiet 1,50 eiro. Ja variet ziedot lielāku summu, proti, 4,27 eiro, zvaniet uz numuru 90006860.

Iepriekšējais rakstsVēl stingrāki Covid-19 drošības pasākumi būs šajās 12 pašvaldībās un visās skolās
Nākamais rakstsDiemžēl trešdienas rīts sācies ar skumju ziņu