Šajā pirmdienā, 5. decembrī, Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu nama dzīvokli Pļavniekos, kur apkārtējie iedzīvotāji izdzirdējuši šāvienus. 

Uz saņemto informāciju likumsargi reaģēja nekavējoties un notikuma vietā ieradās gan Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki, gan Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi. Pēc policistu aicinājuma dzīvokļa durvis tika atvērtas. Tobrīd dzīvoklī atradās gados jauna sieviete un vīrietis. Abu jauniešu uzvedība un izskats likumsargiem radīja aizdomas, ka viņi atrodas apreibinošo vielu ietekmē. Turklāt uz galda un palodzes policisti pamanīja, iespējams, narkotiskās vielas.

Likumsargi neatliekamības kārtībā dzīvoklī veica kratīšanu, kuras laikā atrada un izņēma metamfetamīnu un marihuānu, kuru kopējais svars ir aptuveni 20 gramu. Tāpat policisti dzīvoklī atrada gāzes ieroci, no kura, visticamāk, tika izdarīti šāvieni.

Abas personas tika aizturētas un nogādātas policijas iecirknī. Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat likumsargi lems par administratīvā procesa uzsākšanu saistībā ar dzīvoklī atrasto gāzes pistoli, kas nebija reģistrēts. Jāpiemin, ka minētās personas nespēja policistiem neko paskaidrot par iespējamo šaušanu, līdz ar to šī informācija vēl tiek pārbaudīta.

Iepriekšējais rakstsŠorīt nesnieg, bet tāpat izskan brīdinājums par tuvākajās stundās gaidāmo laiku
Nākamais rakstsDiemžēl brīvdienas sākušās ar traģisku vēsti