Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4. augusta plkst. 6.30 līdz 7. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 157 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 76 uz glābšanas darbiem, bet 44 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien Augšdaugavas novada Dvietes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no upes Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku. Savukārt, svētdien bojāgājušais no Daugavas izcelts Aizkrauklē. Šogad glābēji izcēluši 75 noslīkušus cilvēkus, tostarp 32 kopš peldsezonas sākuma maija vidū.

Piektdien plkst. 15.39 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Grundzāles pagastu, kur dega vienstāva  kūts ēka  170 m2 platībā. Plkst. 19.59 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 6.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Nīcgales pagastu, kur deg vienstāva koka ēka, kā arī divi šķūņi kopumā 260 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 12.09.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji 12 reizes ceļa braucamo daļu atbrīvoja no nolūzušiem kokiem. Divi izsaukumi saņemti sestdien, bet 10 – svētdien. Izsaukumi lielākoties bija Rīgā un Jūrmalā.

Iepriekšējais rakstsMaestro atminas attiecību sākumu ar sievu – sākumā viņiem nav bijis nekā
Nākamais rakstsBaltkrievi palīdz vairākiem vīriešiem nelikumīgi pārvarēt žogu uz Latvijas robežas – FOTO