Laika posmā no šī gada 31. augusta plkst. 6.30 līdz 1. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 66 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdienas pēcpusdienā Jelgavas novada Ozolnieku pagastā ugunsdzēsēji glābēji no grāvja izcēla bojāgājušo.

Šorīt plkst. 04.38 tika saņemts izsaukums uz Līvānu novada Rožupes pagastu, kur dega šķūnis 300 m2 platībā un fermas jumts 10 m2 platībā. Notikumā tika piesaistītas četras traktortehnikas vienības, lai pārvestu no šķūņa siena ruļļus. Plkst. 07.50 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Šobrīd turpinās dzēšanas darbi.

Plkst. 00.20 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Inženieru ielu Ventspilī, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā dega dzīvokļa ārdurvis 0,5 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no kāpņu telpas evakuēja 20 cilvēkus. Četras stundas vēlāk saņemts vēl viens izsaukums uz šo adresi. Šoreiz trešā stāva dzīvoklī dega gulta 2 m2 platībā un no kāpņu telpas evakuēti 15 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 04.59.

Plkst. 19.42 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Drabešu pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu un kravas automašīnas sadursme. Ceļu satiksmes negadījumā viens cietušais izkļuva no automašīnas pirms VUGD ierašanās, savukārt vienu cietušo ugunsdzēsēji glābēji nogādāja līdz NMPD darbiniekiem. Ugunsdzēsēji glābēji vieglajām automašīnām atvienoja akumulatora klemmes un plkst. 20.34 darbu notikumā noslēdza.

Plkst. 10.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas un pārsegums starp pirmo stāvu un mansardstāvu 5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 13.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega jumta siltumizolācija, grīda, divos gadījumos sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, siena ruļļi, elektrības staba balsts, augstsprieguma līnijas balsts un vadi.

18 gadījumos ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur sazāģēja nolūzušus kokus vai to zarus.

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku vakarā un naktī
Nākamais rakstsĻoti svarīga ziņa visiem, kuri pārvietojas ar vilcienu