Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 24. novembra plkst. 6.30 līdz 27. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 149 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, 91 uz glābšanas darbiem, bet 20 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt, plkst. 04.35, saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Skrundu, kur divstāvu dzīvojamās mājas gaitenī dega briketes 2 m2 un starpstāvu pārsegums 10 m2 platībā. Sadūmotajā telpā atrasts cilvēks, kurš iznests ārā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja viņa nāvi. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 07.41.

Naktī uz pirmdienu, plkst. 02.32, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Vircavas pagastā divstāvu saimniecības ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 100 m2 platībā deg ēka, kuras pirmajā stāvā atrodas malka, briketes un sadzīves mantas, bet otrajā stāvā – siens. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja netālu esošo saimniecības ēku, bet no degošās ēkas izglāba vairākus instrumentus. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 06.18.

Svētdien 16.43 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Valkas ielu Daugavpilī, kur uz VUGD ierašanās brīdi vienstāva neapsaimniekota māja dega ar atklātu liesmu 50 m2 platībā. Dzēšanas laikā mājā atrasts cilvēks, kas tika iznests no telpām un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 17.52 degšana likvidēta.

Plkst. plkst. 15.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Kaunatas pagastu, kur divstāvu īslaicīgās izmitināšanas objektā dega katlu telpa 20 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki. Plkst. 17.32 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu, plkst. 02.59 VUGD saņēma informāciju, ka Rojas ielā Liepājā piecstāvu dzīvojamā mājā no otrā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties devās iekšā dzīvoklī, kur konstatēja, ka deg virtuve 10 m2 un koridors 5 m2 platībā. Tā kā sadūmojums jau bija izplatījies pa visu ēku, ar glābšanas masku palīdzību no augšējiem dzīvokļiem tika izglābti 22 cilvēki, no kuriem divi bija ugunsgrēkā cietuši. Dzēšanas un glābšanas darbi noslēdzās plkst. 04.45.

Sestdien deviņos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukumu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 8 m2 platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kas negadījumā bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem, kā arī tajā atrasts bojāgājušais. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 12.12.

Sestdien plkst. 06.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Andrupenes pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka 300 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, ēka jau dega pilnā platībā ar atklātu liesmu un tai bija iebrucis jumts. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt netālu esošo dzīvojamo ēku. Notikuma vietā izglābts viens cilvēks, un evakuēts vēl viens. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 12.26.

Sestdien neilgi pirms sešiem no rīta Rožleju ielā Mārupē dega vieglā automašīna pilnā 7 m2 platībā un karstuma ietekmē tika bojāta ēkas siena 20 m2 platībā. No ēkas evakuējās četri cilvēki. 

Pasliktinoties apstākļiem uz Latvijas ceļiem, VUGD piektdien saņēma 14 izsaukumus uz ceļu satiksmes negadījumiem. Tajos ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes, atbrīvoja un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Vakar vakarā Madonas novada Aronas pagastā pēc trīs vieglo automašīnu sadursmes ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku.

Vairākos no izsaukumiem VUGD palīdzība nebija nepieciešama, jo automašīnās, kas bija noslīdējušas no ceļa braucamās daļas, cilvēki neatradās un tās neapdraudēja satiksmi. Tāpēc, redzot ceļu negadījumā iekļuvušu transportlīdzekli, nepieciešams apstāties un novērtēt situāciju. Ja nepastāv apdraudējums cilvēkiem, satiksmei, kā arī nenotiek vielu noplūde no transportlīdzekļa vai tās dūmošana, zvanīt uz tālruņa numuru 112 nav nepieciešams.

Iepriekšējais rakstsKerkira asarās – Edgars pamet Latviju un atstāj attiecības uz jautājuma zīmes
Nākamais rakstsKā tev veiksies decembrī? MĒNEŠA HOROSKOPS!