Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. septembra plkst. 6.30 līdz 13. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Vienos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji Augšdaugavas novada Demenes pagastā no ezera izcēla cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Šogad no ūdens izcelti jau 93 miruši cilvēki.

Plkst. 22.24 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ulbrokas ielu Rīgā, kur divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā izglāba vienu cilvēku. Plkst. 23.04 degšana tika likvidēta.

Plkst. 21.31 tika saņemts izsaukums uz Rūpniecības ielu Madonā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,5 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 22.40.

Plkst. 14.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baldoni, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega elektrības rozete un durvis 4 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas pašu spēkiem bija evakuējušies seši cilvēki. Plkst. 15.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas vieglās automašīnas, veļas mašīna, gāzes apkures katla vadības bloks, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kaltēts rapsis, zaru un salmu kaudze, elektrības vadi un divos gadījumos atkritumi.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. septembris
Nākamais raksts7 ieguvumi, ko ģimenei var sniegt pirmsskola