Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. septembra plkst. 06.30 līdz 16. septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Krāslavas novadā no Geraņimovas ezera tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem. Šogad no ūdens izcelti 86 miruši cilvēki, tostarp 58 peldsezonas laikā kopš 15. maija.

Vakar plkst. 23.25 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega skapis un sadzīves priekšmeti 15m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti astoņi cilvēki. Plkst. 00.13 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Plkst. 09.04 tika saņemts izsaukums Bauskā, kur sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā gruzdēja saldēšanas iekārtas durvju elektroinstalācija 0,2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 13 cilvēki, bija atslēgta elektroapgāde un uzsākta dzēšana, izmantojot ugunsdzēsības aparātu ar ogļskābo gāzi. Plkst. 09.33 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, skaidu putekļi ciklonā, dārza māja, kūts durvis un siens, divos gadījumos – piededzis ēdiens, graudi kaltē, mikroautobuss, sprieguma maiņas iekārta un sausā zāle, lapu kaudze.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Valmieras novadā Naukšēnu pagastā un Jēkabpils novada Salas pagastā, kur cilvēki bija apmaldījušies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, cilvēki tika atrasti.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību! Ņemiet līdzi uzlādētu mobilo telefonu, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast. Vairāk padomu: https://www.vugd.gov.lv/lv/ieteikumi-lai-neapmalditos-meza.

 

 

Iepriekšējais raksts“Volvo” džipa vadītājs Tukumā izraisa vairākus negadījumus, nonākot milzīgās nepatikšanās
Nākamais rakstsDārga “Mercedes” stūrētājs uz Liepājas šosejas pieļauj lielu kļūdu – VIDEO