Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26. oktobra plkst. 6.30 līdz 27. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 37 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 01.11 VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novadā deg dzīvojamais vagoniņš. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamais vagoniņš jau deg pilnā 10m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā atrasts bojāgājušais. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 01.59.

Kā liecina VUGD statistika, šogad ugunsgrēkos bojā gājuši 55 cilvēki, bet no ūdens izcelti 83 mirušie.

Plkst. 13.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kalupes ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā izlijusi ķīmiska viela, kas visticamāk, bijis amonjaks. Kodīgās smakas dēļ, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas ar glābšanas masku palīdzību izveda 11 cilvēkus, līdztekus vēl divi cilvēki evakuējās pašu spēkiem. Ķīmiskā viela savākta ar absorbenta palīdzību. Plkst. 15.45 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kondicionieris, elektrības vadi, sodrēji ēkas dūmvadā, dārza māja, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsPrieka vēsts sasniegusi “Lidl” pircējus
Nākamais rakstsRadoši uzdevumi ar rudens dabas materiāliem bērna sīkās motorikas trenēšanai