Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. februāra plkst. 6.30 līdz 8. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 08.57 VUGD devās uz izsaukumu Ludzas novadā, kur vienstāva dzīvojamā māja dega pilnā 80 m2 platībā un jumts tai jau bija iebrucis. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks, kurš cieta un nodots NMPD mediķiem. Dzēšanas darbu laikā mājā tika atrasts bojāgājušais. Karstuma un augstas temperatūras ietekmē tika bojātas divas vieglās automašīnas, kas atradās blakus mājai. Plkst. 12.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 06.33 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Inciemu, kur uz A3 šosejas bija notikusi divu vieglo automašīnu un smagās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vieglās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un darbu notikumā noslēdza.

Plkst. 04.11 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kuldīgas novada Laidu pagastu, kur dega divstāvu ēkas pirmais stāvs 10 m2 platībā, kā arī otrais stāvs un jumts 250 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc NMPD mediķu apskates darbu notikuma vietā turpināja. Plkst. 06.52 ugunsgrēks lokalizēts un šobrīd turpinās darbs notikuma vietā.

Plkst. 02.24 saņemts izsaukums uz Virves ielu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, deg ēka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega apkures katla telpa 10 m2 platībā, kā arī ēkas piebūve 30 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis.  Plkst. 03.39 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 08.31 saņemts izsaukums uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Viens cilvēks no automašīnas izkļuva paša spēkiem, savukārt vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji izcēla no automašīnas un nodeva NMPD mediķiem. Ceļu satiksmes negadījuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa un darbs notikumā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji četru ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, augstsprieguma elektrības stabs, elektrības sadales skapja šahta un grīda, elektrības vadi, grīdas pārsegums un atkritumi.

 

Iepriekšējais rakstsBrīdina nevērt vaļā viltus īsziņu no VID!
Nākamais rakstsBrīdina par laiku tuvākajās stundās