Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.augusta plkst. 06.30 līdz 9.augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 190 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 110 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien Madonas novadā no Rāceņu ezera tika izcelts un Valsts policijas darbiniekiem nodots bojāgājis cilvēks, bet svētdien bojāgājis cilvēks tika izcelts no Daugavas Aizkraukles novadā. Saskaņā ar VUGD statistiku, šogad no ūdens izcelts 81 miris cilvēks, tostarp 53 kopš peldsezonas sākuma 15. maijā.

Svētdien plkst.13.25 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novadu, kur lidlaukā bija avarējusi privāta lidmašīna. Viens cilvēks bija izkļuvis no lidmašīnas, otrs – tika izcelts un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēka nāvi. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts policija (VP).

Sestdien plkst.22.48 tika saņemts izsaukums Daugavpilī, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas ārsiena un bēniņi 170m2 platībā. Plkst.01.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.17.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Dreiliņiem, kur divstāvu sabiedriskās ēkas pirmā stāva telpā konteinerā dega atkritumi 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās liesmas bija apdzēstas no ēkas bija evakuēti 820 cilvēki.

Plkst.12.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumta konstrukcija 80m2 platībā. Plkst.15.52 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Ludzā, kur cilvēks atradās laivā Mazajā Ludzas ezerā un saviem spēkiem nespēja tikt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva VP darbiniekiem.

Piektdien VUGD saņēma 22 izsaukumus, kur bija nepieciešams no ceļu braucamās daļa novākt pārkritušus un aizlūzušus kokus.

Iepriekšējais rakstsParādās pavisam jaunas ziņas par leģendāro grupu EOLIKA
Nākamais rakstsAizvadītajās dienās uz ceļiem 8 upuri, nedēļas laikā jau 10 – VIDEO