Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 55 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki un viens gājis bojā, vēsta Valsts policija.

18.aprīlī ap pulksten 17:55 Līvānu novadā, Rudzātu pagastā notika sadursme starp motociklu Yamaha YZF un automašīnu Audi A4. Sadursmes rezultātā, 1979.gadā dzimušais motocikla vadītājs notikuma vietā gāja boja.

Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamajā gaisā, tika konstatēts, ka 2001.gadā dzimušais transportlīdzekļa Audi A4 vadītājs pie stūres bija sēdies 3,3 promiļu alkohola reibumā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 11.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību.

Šogad šis ir pirmais ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā ir gājis motocikla vadītājs! Valsts policija atgādina, ka ir jāatceras, ka motocikls, salīdzinot ar automašīnu, ceļu satiksmē pārvietojas ātrāk un līdz ar to ir grūtāk pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem. Atgādinām – autovadītāj, esi īpaši uzmanīgs un skaties divreiz!

Aicinām gan motobraucējus, gan autovadītājus, gan citiem satiksmes dalībniekus, piedaloties ceļu satiksmē, būt atbildīgiem, piesardzīgiem, kā arī iecietīgiem un atcerēties par savstarpēju cieņu arī uz ceļa.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 484 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 232 par ātruma pārsniegšanu un  17 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 19. aprīlis
Nākamais rakstsDiemžēl saslimstība ar Covid-19 nedēļas laikā pieaugusi vēl vairāk