Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4.februāra plkst. 06.30 līdz 7.februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 134 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 86 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi. Vairāki cilvēki traģiski zaudējuši dzīvību.

Vakar plkst.11.48 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Mālpils pagastu, kur mikroautobuss bija iebraucis kokā. Viens cilvēks no automašīnas bija izkļuvis, bet otru ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja, izmantojot hidrauliskos instrumentus, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.13.39 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.11.49 VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novada Slampes pagastā zem vilciena pakļuvis cilvēks. Notikuma vietā cilvēks, kurš bija gājis bojā, tika izcelts un nodots Valsts policijas (VP) darbiniekiem. Plkst.13.06 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst.23.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Birzgales pagastu, kur divstāvu mājā dega pirts siena un griesti 15m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst.01.55 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.20.50 tika saņemts izsaukums Bauskas novada Bārbeles pagastā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 270m2 platībā. Plkst.02.00 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.20.14 tika saņemta informācija, ka Limbažos sakaru tornī aptuveni 30 metru augstumā atrodas cilvēks. Izmantojot autokāpnes, cilvēks tika nocelts no torņa un nodots NMPD mediķiem. Plkst.20.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst.06.28 tika saņemts izsaukums Cepļu ielā Jelgavā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar izbūvētiem bēniņiem 88m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņš no degošās ēkas izglāba divus cilvēkus, kuri cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. VUGD pateicas iedzīvotājam par pašaizliedzīgo rīcību! Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst.11.39 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Piektdien plkst.11.52 VUGD saņēma informāciju, ka Strenčos jāpalīdz cilvēkam izkļūt no meža. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada, izveda no meža un nodeva NMPD mediķiem. Plkst.12.31 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ogres novada Rembates pagastā no grāvja tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots VP darbiniekiem, bet Rēzeknes novada Rikavas pagastā cilvēks tika izcelts no akas un nodots NMPD mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 7. februāris
Nākamais rakstsIzskan jaunas ziņas par tautā mīlēto dzejnieku Raču