Lai gan pēdējās nedēļās sals lielā daļā Latvijas teritorijas ir bijis noturīgs, nedēļas noslēgumā plaša ciklona ietekmes rezultātā sāksies atkusnis. Brīvdienās gan dienas, gan nakts stundās gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies – termometra stabiņš pakāpsies virs 0° atzīmes un esošā sniega sega sāks kust, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tās sarukšanu veicinās arī gaidāmie nokrišņi, kas tuvākajās dienās pārsvarā vēl būs sniega formā, taču jaunnedēļ jau plašā teritorijā nokrišņu zonas atnesīs lietavas. Jāņem vērā, ka šajā laikā upju hidroloģiskā situācija būs sarežģīta, tāpēc aicinām sekot līdzi situācijas attīstībai! Līdz ar straujām atmosfēras spiediena izmaiņām būs novērojama arī vēja pastiprināšanās

Piektdien, līdzīgi kā iepriekšējās dienās, debesis lielākoties aizklās mākoņi, kas dažviet nesīs nokrišņus – galvenokārt tas būs sniegs, dienā jūras tuvumā, kur gaiss būs siltāks, gaidāms arī slapjš sniegs. Kurzemē nakts stundās snigšanas rezultātā lokāli sniega sega var pieaugt pat par 5 cm, bet dienā īslaicīga stipra snigšana iespējama vietām centrālajos rajonos! Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un naktī vietām, kur vējš būs lēnāks, veidosies migla. Gaisa temperatūra daudzviet kā dienā, tā arī naktī būs -1…-7°, savukārt piekrastes rajonos naktī tikai vietām tā pieturēsies ap 0°, bet dienā pozitīva gaisa temperatūra būs jau plašākā piekrastes teritorijā.

Lai gan brīvdienās palaikam gaidāmi nokrišņi, Latvijas teritorijā sāksies atkusnis, jo līdz ar siltākas gaisa masas ieplūšanu valstī sniegu pakāpeniski nomainīs slapjš sniegs un lietus. Ceļi būs īpaši slideni! Galvenokārt nakts stundās būs novērojama arī miglas veidošanās. Jau sestdien dienas laikā lēno vēju nomainīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas jūras piekrastē kļūs brāzmains. Svētdien vējš iegriezīsies no rietumu puses un turpinās pastiprināties, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-16 m/s. Ja naktī uz sestdienu lielā daļā valsts gaiss atdzisīs līdz -1…-6°, tad atlikušajā nedēļas nogalē termometra stabiņš visā valsts teritorijā jau pakāpsies virs 0° atzīmes.

Nākamās darba nedēļās pirmajā pusē laikapstākļi nelutinās, jo ne tikai turpinās paaugstināties gaisa temperatūra, bet arī nokrišņi kļūs intensīvāki, kā rezultātā sniega sega strauji kusīs. Vējš saglabāsies brāzmains ne tikai piekrastē, bet daždien kļūs stiprāks arī tālāk sauszemē.

Iepriekšējais rakstsPolicija ceļ trauksmi: Rīgā no krītoša ledus gabala gājis bojā vīrietis
Nākamais rakstsRīdzinieki aicināti neapmeklēt mežus un kapsētas!