Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. marta plkst. 06.30 līdz 17. martam plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 26 bija kūlas ugunsgrēki, 17 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.18.22 VUGD saņēma informāciju, ka Ādažu novadā Dzirnezera ledū ielūzi cilvēks. Notikuma vietā ir izcelts cilvēks, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Šogad no ūdens izcelti 11 miruši cilvēki, bet ugunsnelaimes prasījušas 14 dzīvību.

VUGD atgādina: atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Šajās dienās ledus intensīvi kūst un nav izturīgs, tādēļ risks ielūzt ir ļoti liels. Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi – tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna.

Vakar plkst.19.46 saņemts izsaukums Krāslavas novada Konstantinovas pagastā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega dīvāns 1m2 platībā. Piedūmotajā mājoklī uz dīvāna tika atrasts cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.  Plkst.20.53 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar nevērīgu rīcību ar uguni – neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, plastmasas muca, skaidas ražošanas objekta bunkurā, atkritumi, piededzis ēdiens, siltumnīca un šķūnis, vieglā automašīna.

 

Iepriekšējais rakstsMagone nākusi klajā ar jaunām ziņām tautiešiem
Nākamais rakstsKrass pavērsiens kādreiz tik populārās dziedātājas Akurateres dzīvē