Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. decembra plkst. 6.30 līdz 13. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 84 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 55 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 17.21 saņemts izsaukums uz Alūksni, kur divstāvu koka daudzdzīvokļu ēkā dega otrā stāva dzīvoklis, koridors, kā arī starpstāvu pārsegums kopumā 40 m2 platībā. No degošās ēkas ar trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību caur logu izglābti divi cilvēki, kuri notikumā cieta. Pārmeklējot degošo dzīvokli, atrasts bojāgājušais. Plkst. 00.51 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 10.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Varoņu ielu Valkā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā esošajā katla telpā dega griesti un briketes 1 m2 platībā. No ēkas pirmā stāva evakuēts viens cilvēks, savukārt no ēkas otrā stāva balkona, izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, izglābts vēl viens cilvēks. Plkst. 11.59 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 7.35 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Leona Paegles ielu Valmierā, kur divstāvu daudzdzīvokļu ēkas otrā stāva koridorā skanēja dūmu detektora brīdinošais signāls. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem, iespējams, no sveces bija aizdedzies pārklājs un spilvens 1 m2 platībā. Liesmas nodzēstas pirms VUGD ierašanās. Vēl pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās notikuma vietā no ēkas evakuējās trīs cilvēki. No dzīvokļa, kurā izcēlās ugunsgrēks, divi iedzīvotāji nebija evakuējušies. Tajā arī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektora signālu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas garāžas, ēkas otrais stāvs un jumts, ārsiena, sodrēji divu ēku dūmvados, traktors, vieglā automašīna, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības vadi, papīri un divos gadījumos atkritumi.

Tāpat saņemti 29 izsaukumi, kuros ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja nolūzušus kokus, kas radīja apdraudējumu cilvēkiem un satiksmes drošībai.

Iepriekšējais rakstsHoroskops trešdienai, 13. decembrim
Nākamais rakstsPabalsti, pensijas, algas, piemaksas: Kas un par cik pieaugs 2024. gadā?