Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 20.maija plkst. 6.30 līdz 23. maijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 153 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija kūlas ugunsgrēki, 80 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Limbažu novada Skultes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no grāvja izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Atbilstoši VUGD statistikai, šogad no ūdens izcelts 31 miris cilvēks, bet ugunsnelaimes prasījušas 39 dzīvības.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Sergeja Eizenšteina ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva palīgtelpā deg atkritumi 4m2 platībā. Spēcīgā sadūmojuma dēļ, vairākos dzīvokļos bija nostrādājuši dūmu detektori un no mājas evakuējās 15 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un plkst. 3.55 darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst.20.23 saņemts izsaukums uz Ludzas novada Ciblas pagastu, kur  deg vienstāva angārs. Notikuma vietā konstatēts ka deg angārs 200m2 un tā jumts 200m2. Plkst. 22.09 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un svētdien plkst. 10.14 šis ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 17.31 saņemts izsaukums uz Saldus novada Remtes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega neapsaimniekota kūts un blakus esošā vienstāvu neapdzīvota māja 410m2 platībā. Plkst. 23.07 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.55 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Alūksnē, kur ezerā apgāzusies laiva ar četriem cilvēkiem. Notikuma vietā konstatēts, ka divi cilvēki turas pie laivām, bet vēl divus ūdenī tur tuvumā esošie zvejnieki, kas piesteigušies palīgā. Ugunsdzēsēji glābēji visus četrus cilvēkus nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, veļas mašīna, elektrības stabs, elektrolīnijas balsts, sodrēji ēkas dūmvadā, kūla, lapas, siena ruļļi, neapsaimniekota ēka, neapdzīvota māja, divi šķūņi, trīs dārza mājas un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl sinoptiķiem nav patīkamu ziņu par laiku turpmāk
Nākamais rakstsTirdzniecības centrs “Alfa” nāk klajā ar paziņojumu pircējiem