Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 16. septembra plkst. 6.30 līdz 19. septembrim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 151 izsaukumu – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēkiem, 72 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī uz pirmdienu plkst. 00.55 VUGD saņēma informāciju, ka Dienvidkurzemes novadā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu daudzdzīvokļu ēkas pirmajā stāvā deg dzīvoklis pilnā 40m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa iznesa cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 02.51. Atbilstoši VUGD statistikai, šogad ugunsgrēki prasījuši 51 cilvēka dzīvību, bet 77 mirušas personas izceltas no ūdens.

Svētdien plkst. 15.35 saņemts izsaukums uz Ezera ielu Liepājā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas 1.stāva dzīvoklī dega atkritumi un briketes 1m2 platībā. Ugunsgrēks, visticamāk, izcēlās, jo krāsns durvis bija atstātas vaļā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Vēl četri cilvēki no ēkas evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.29.

Plkst. 9.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Stacijas ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā ir izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš nodots NMPD darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 10.18.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.49 tika saņemts izsaukums uz Kr.Barona ielu Rēzeknē, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā koka māja 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks, bet otru cilvēku, pārmeklējot ēku, atrada un izglāba ugunsdzēsēji glābēji un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 6.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 21.57 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Tumes pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka ar piebūvi 130m2 platībā, koka darbnīca 100m2 platībā, garāžas jumts 45m2 platībā un dzīvojamās mājas fasāde 6m2 platībā. No dzīvojamās ēkas pirms VUGD ierašanās bija evakuējies viens cilvēks, bet otru evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt dzīvojamo māju. Notikuma vietā strādāja arī Jaunpils un Smārdes brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 3.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.05 tika saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Medzes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 120m2 platībā. Plkst. 17.59 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Pusnaktī tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Pušmucovas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā pie apkures katla dega dvielis 0,5m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.  Notikumā viens cilvēks nodots NMPD mediķiem.

Piektdien plkst. 16.34 VUGD saņēma izsaukumu uz Meža ielu Tukumā, kur daudzdzīvokļu ēkā virtuvē uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. No dzīvokļa, kurā izcēlās ugunsgrēks, tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 16.50 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Plkst. 12.41 tika saņemts izsaukums uz Talsu novada Strazdes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums un automašīnās atrodas cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas izglāba divus cilvēkus, kuri notikumā bija cietuši un nodeva NMPD mediķiem. Īsi pirms plkst. 14.00 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Piektdien vakarā VUGD palīdzēja cilvēkam, kurš bija apmaldījies mežā Ogres novada Suntažu pagastā. Izmantojot VUGD autocisternu skaņas un gaismas signālus, tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Iepriekšējais rakstsSadusmotais Kambala nācis klajā ar skarbu vēsti Andrim Kivičam
Nākamais rakstsNopietnu lēmumu pieņēmuši un ar paziņojumu klajā nākuši Velsas princis un princese