Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. marta plkst. 06.30 līdz 15. martam plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 86 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 27 bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.09.57 saņemts izsaukums Buļļu ielā Rīgā, kur divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega gulta un blakus esošās mēbeles 5m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst.11.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Atbilstoši VUGD statistikai, šogad ugunsnelaimes prasījušas 13 dzīvības, bet 9 miruši cilvēki izcelti no ūdens.

Plkst.16.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Skultes ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,01m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.16.49 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Mājoklis nebija aprīkots ar dūmu detektoru.

Plkst.21.11 saņemts izsaukums uz Dārza ielu Kuldīgā, kur divstāvu ēkas dzīvokļa virtuvē uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,3m2 platībā un mājokļa iemītnieks bija aizmidzis blakus telpā. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst.21.32 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 116 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 11 cilvēki. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 452 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 188 par ātruma pārsniegšanu, deviņi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, divi par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā un viens par agresīvu braukšanu, ziņo Valsts policija.

Iepriekšējais raksts“Lidl” veikalu tīkls nāk klajā ar lielu paziņojumu
Nākamais rakstsMaestro Pauls beidzot pastāsta, kādēļ slimnīcā nonāca viņa kundze