Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 139 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 18 personas un viena gājusi bojā, vēsta Valsts policija un glābēji. Diemžēl otrdienas rīts nesis ļoti skumju ziņu

Pirmdien neilgi pēc septiņiem vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā vieglā automašīna atrodas grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji no transportlīdzekļa izcēla bojāgājušo un cietušo, kuru nogādāja līdz NMPD mediķiem.

Vakar, 12.augustā, ap pulksten 19.10 Valsts policijā saņemta informācija, ka Aizkraukles pag. noticis CSNg – apgāzies mikroautobuss “Volkswagen”. Negadījumā bojā gāja automašīnas vadītājs. Par notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 327 administratīvo pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 162 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvā pārkāpumu process un pieci kriminālprocesi.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. augusta plkst. 6.30 līdz 13. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 51 izsaukumu – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.39 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Līksnas ielu Rīgā, kur divstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega grīda 0,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki.

Neilgi pirms pusnakts 112 kontaktu centrā saņemts zvans no trīs cilvēkiem, kuri ar kajaku Daugavā pie Balasta dambja bija uzsēdušies uz sēkļa un paši saviem spēkiem nevarēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus un laivu nogādāja krastā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega elektrības sadales skapis, elektrības drošinātājs un siena, loga rāmis, siltinājums ap skursteni un jumta segums, meža zemsedze, zaru kaudze, sadzīves mantas, elektrības stabs, piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, šķūnis, sodrēji dūmvadā.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. augusts
Nākamais rakstsMilzīgi jaunumi LIDO restorānu cienītājiem