Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada. 23. decembra plkst. 6.30 līdz 27. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 178 izsaukumus – 56 uz ugunsgrēku dzēšanu, 89 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Pirmdien plkst. 18.08 VUGD saņēma informāciju, ka Rāmuļu ielā Rīgā izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg noliktavas un garāžas telpas un liesmas pa jumta konstrukcijām strauji izplatās. Pēc divu stundu darba 35 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanos. Kopējā degšanas platība bija 1200 m2 platībā. Dzēšanas darbos bija iesaistītas astoņas autocisternas un divas autokāpnes.

Pussešos vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Saules ielā Līvānos piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir jūtams sadūmojums. Iekļūstot pirmā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka tajā deg sadzīves mantas 30 m2 platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā arī cieta un nodots NMPD darbiniekiem, savukārt, no augšējiem dzīvokļiem izglābti vēl divi un evakuēti 25 cilvēki.  Diemžēl tikai vienā no visiem kāpņu telpas dzīvokļiem ugunsdzēsēji glābēji dzirdēja skanam dūmu detektoru.

Plkst. 14.31 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Smiltenes novadu, kur uzņēmuma teritorijā dega vienstāva ēkas grīda un sadzīves mantas 20 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, pārmeklējot ēku, tajā atrada bojāgājušo.

Svētdien plkst. 10.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Floras ielu Jelgavā, kur dega vienstāva dārza māja ar piebūvēm 85 m2 platībā un karstuma ietekmē deformējās arī blakus esošās mājas fasāde 4 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka ugunsdzēsējiem glābējiem slidenā un šaurā ceļa dēļ nebija iespējams piebraukt pie degšanas vietas um ka ēka no iekšpuses un ārpuses bija piekrauta ar sadzīves mantām un kokmateriāliem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.39.

Plkst. 12.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Asaru prospektu Jūrmalā, kur dega vienstāva koka mājas jumts un ārsiena 60 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evkuējās divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trīs stundām.

Pusdeviņos vakarā Cēsu novada Stalbes pagastā dega šķūnis un mājas siena 40 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki.

Sestdien plkst. 12.24 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ķemeru ielu Jūrmalā, kur dega divi blakus esoši šķūņi kopumā 50 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošo dzīvojamo māju. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc četrām stundām.

Vienos dienā pēc ceļu satiksmes negadījuma Mārupes novada Kūdras pagastā ugunsdzēsēji glābēji no vienas no avarējušām automašīnām ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Pārējie cilvēki no automašīnām varēja izkļūt paši saviem spēkiem.

Sešos vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novada Īslīces pagastā divstāvu daudzdzīvokļu mājas otrā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka, visticamāk nepareizas apkures ierīce lietošanas rezultātā, pie apkures ierīces dega sadzīves mantas 2 m2 platībā, radot lielu piedūmojumu ēkas otrajā stāvā. Pirms ugnsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 18.39.

Plkst. 21.12 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Sarkandaugavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega televizors un sadzīves mantas 3 m2 platībā. Sadūmojuma rezultātā nostrādāja dūmu detektors. No sadūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā cieta un nodots NMPD darbiniekiem. Pieci cilvēki no ēkas evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 22.14.

Neilgi pirms pusnakts Aizkraukles novada Koknesē sabiedriskā ēkā dega adventes vainags 0,5 m2 platībā. Degošais vainags iznests ārpus telpām pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Piektdien neilgi pirms pusdienlaika ugunsdzēsēji glābēji devās uz Saules ielu Cēsīs, kur četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī uz plīts ir piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. Sadūmojums pamanīts un plīts izslēgta pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. No dzīvokļa evakuējās viens cilvēks, kas ugunsgrēkā cieta.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz 16 izsaukumiem, kur dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un pārliecinieties, lai no dūmvadiem būtu iztīrīti sodrēji! Netīrs skurstenis ir ugunsbīstams!

Iepriekšējais rakstsIzplatīts brīdinājums par laika apstākļiem tuvākajās stundās
Nākamais rakstsPēc ilga laika ar atzīšanos klajā nākusi Samanta Tīna