Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21. decembra plkst. 6.30 līdz 22. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Pārmeklējot ūdenstilpi, vakar vakarā ugunsdzēsēji glābēji Bauskas novada Mežotnes pagastā atrada un no dīķa izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Šoziem, ielūstot ledū, bojā gājuši jau 6 cilvēki, bet šogad kopumā no ūdens izceltas 116 mirušas personas.

Plkst. 18.29 saņemts izsaukums uz Finiera ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas devītā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,02 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku. Plkst. 19.10 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 09:52 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dienvidkurzemes novada Rucavas pagastu, kur dega divas neapsaimniekotas jaunbūves – viena 300 m2 platībā un otra 200 m2 platībā. Ēkas atradās trīs metru attālumā viena no otras. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt vēl vienu netālu esošu ēku. Dzēšanas darbos piedalījās arī Otaņķu pašvaldības ugunsdzēsības formējums. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmu izplatīšanās izdevās nosargāt blakus esošo, trešo ēku. Plkst. 14.57 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji ēkas dūmvadā, šķūnis, divas vieglās automašīnas, malka un atkritumi.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 22. decembris
Nākamais rakstsPirms svētkiem saņemta sēru vēsts: Mūžībā devies nozīmīgs latviešu mākslinieks