Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.jūnija plkst. 06.30 līdz 19.jūnija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 25 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Jēkabpilī no ūdenskrātuves tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem. No ūdens glābēji šogad izcēluši jau vismaz 39 mirušus cilvēkus.

Šonakt plkst.00.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega virtuve un sadzīves priekšmeti 10m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Vēl viens cilvēks no ēkas tika evakuēts. Plkst.01.36 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, skaidas, piededzis ēdiens, traktora piekabe ar sienu, neapsaimniekotas ēkas piebūves jumts un logs, zaru kaudze, meža zemsedze, elektrolīnijas balsts stabs, siena rullis, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, šķūnis un pagrabs, kravas automašīnas riepa.

 

Iepriekšējais rakstsVasaras zaļumu TOP-6 veselībai un garšu dažādībai
Nākamais rakstsVIDEO: Policisti notver “lidojošu” lietuvieti