Šonedēļ laikapstākļus noteiks vairāku ciklonu darbība, tādēļ gaidāms lietains laiks, dažviet tiks novērots pērkona negaiss un stipra lietusgāze, kā arī brīžiem vējš pastiprināsies un būs brāzmains. Atsevišķos rajonos naktīs un rīta stundās veidosies migla, dūmaka. Taču naktis un dienas kļūs mazliet siltākas, dienās vietām termometra stabiņam pakāpjoties līdz +25° atzīmei, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gan otrdien, gan trešdien būs lielākoties mākoņains laiks, tomēr brīžiem arī skaidrosies un uzspīdēs saule. Nedēļas vidus būs nokrišņiem bagāts – otrdien rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, vietām stiprāks, savukārt trešdien daudzviet ilgstoši līs, kā arī abās dienās iespējams pērkona negaiss. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas otrdien jūras piekrastē pūtīs stiprāk un brāzmās var sasniegt 14 m/s. Naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +13…+18° robežām, tomēr dienās vietām maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +20…+25°.

Aktīva ciklonu darbība liecina par to, ka arī nedēļas otrajā pusē laiks saglabāsies lietains, vietām ducinās pērkons un vējš dažbrīd kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra gan naktīs gan dienās paaugstināsies vēl par pāris grādiem, dienās vietām iesilstot līdz +24…+26°.

Iepriekšējais rakstsSvētdiena sākusies ar ļoti skumju vēsti
Nākamais rakstsNofilmē avāriju Rīgā: Izraisās karsti strīdi par to, kurš vainīgs – VIDEO