Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. marta plkst. 06.30 līdz 16. martam plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 16 bija kūlas ugunsgrēki, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī plkts.00.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Imantas 2.līnijā Rīgā, kur trīsstāvu mājā ar atklātu liesmu dega augšējā stāva dzīvoklis 30m2 platībā. 10 cilvēki no ēkas bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Vienu cilvēku no trešā stāva izglāba, izmantojot autokāpnes, bet degošajā dzīvoklī tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst.02.53 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Vakar Liepājā no kanāla tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Atbilstoši VUGD statistikai, šogad ugunsnelaimes prasījušas 14 dzīvības, bet 10 miruši cilvēki izcelti no ūdens.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst.23.59 saņemts izsaukums Viršu ielā Rīgā, kur deviņstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī uz plīts bija dedzi ēdiens 0,1m2 platībā. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.  Plkst.00.14 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Plkst.20.46 VUGD saņēma izsaukumu Ogresgalā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar piebūvētu šķūni 90m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst.23.19 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.11.25 saņemts izsaukums Jūrkalnes ielā Rīgā, kur dega vienstāva noliktava un vieglā automašīna 112m2 platībā. Plkst.13.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.15.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Viestura dārzu Rīgā, kur uz dīķa ledus atradās divi bērni. Glābšana šoreiz nebija nepieciešama, – ar  bērniem tika veiktas pārrunas par bīstamību atrasties uz ūdenstilpju ledus. VUGD aicina vecākus: atgādiniet bērniem, ka ūdenstilpju ledus nav piemērota vieta brīvā laika pavadīšanai! Pārrunājiet arī citus drošības jautājumus!

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 16. marts
Nākamais rakstsParādās jaunas ziņas par pazīstamo “Dzelzs vilka” solistu Kaukuli