Stradiņa slimnīcā uzsākta pārbaude par veidu, kā kāds pacients izrakstīts no Neatliekamās medicīnas centra. Tuvinieki viņu atraduši izstumtu laukā ratiņkrēslā, bet pacienta vēnās bija atstātas zāļu sistēmas adatas. Dienu pēc tam šis cilvēks savās mājās mira. Tāpēc rodas jautājums arī par pacienta izrakstīšanas pamatotību, vēstīja LTV “Panorāma”.

“Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca nodrošina empātisku, cilvēka cienīgu medicīnisko aprūpi, tāpēc pēc medijos izskanējušās informācijas, ka mūsu slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrā (NMC) bijusi nekorekta izturēšanās pret pacientu (LTV Panorāmas sižets 05.08.), izvērtējām notikumus NMC un uzskatām – pārmetumi par pārkāpumiem pacienta aprūpē ir nepamatoti,” paziņojumā medijiem norāda slimnīca.

“Aicinām pacientus un viņu piederīgos jebkuru neskaidrību, sūdzību vai jautājumu gadījumā vērsties pie slimnīcas personāla nekavējoties vai sazināties ar slimnīcu, rakstot iesniegumu. Iesniegumu var rakstīt uz e-pasta adresi info@stradini.lv, kā arī  iesniegt to caur mūsu mājas lapas sadaļu “Atsauksmes”. Mēs izskatām visus iesniegumus, izvērtējam situāciju, kad tas nepieciešams, un atbildam sūdzības iesniedzējam. Mēs zinām, ka jebkuru sistēmu iespējams pilnveidot, tāpēc novērtējam konstruktīvus ieteikumus, jo vēlamies, lai pie mums pacienti saņemtu gan nepieciešamo medicīnisko palīdzību, gan justos droši.

 

 

Iepriekšējais rakstsZiņo par divām nelaimēm piektdienas naktī
Nākamais rakstsJaunietis Rīgā nozog kabrioletu un piepilda tā bāku, nesamaksājot par degvielu; auto atrod pavisam citā pilsētā