Par nule aizsaulē aizgājušā komponista Mārtiņa Brauna (1951-2021) dzīves pēdējiem mēnešiem un laiku slimnīcā vēsta izdevuma “Privātā dzīve” 30. novembra – 6. decembra numurs.

Savulaik, pirms aptuveni 10 gadiem, komponists izšķīries par labu sirds operācijai. Problēmas atsākušās šovasar, kad veiktas vēl vairākas operācijas. Drīz pēc oktobra vidū notikušā rokoperas “Mauglis” jauniestudējuma pirmizrādes komponists atkal nokļuva mediķu rokās – infarkts. Lai gan Brauna dzīvību glābt izdevies, viņš inficējies ar Covid-19 un tas jau tā novājinātajam organismam bija milzu slogs. Lai gan cīnījās līdz pēdējam, tomēr 24. novembra pēcpusdienā visa Latvija uzzināja, ka izcilā komponista vairs nav…

Izdevums atklāj, ka Brauna pēdējā vēlēšanās ir, lai viņš tiktu kremēts. Viņš nav vēlējies pompozas bēres, jo nekad nav tiecies pēc slavas un popularitātes.

Brauna draugs, diriģents Romāns Vanags atklāj, ka Mārtiņš viņam īsziņā rakstījis – dabūjis infarktu un “vēl to draņķi klāt”. Vēl viņš norādījis, ka tad, kad tiks mājās, strādās tālāk. Dakteri gan vēl neļaujot. Vanags saka – tas bija pēdējais, ko Mārtiņš viņam uzrakstīja.

Braunam pietuvināti cilvēki arī kategoriski noliedz šaubīgos soctīklu ierakstos izskanējušās spekulācijas par komponista nāves iemesliem. Ar Covid-19 viņš saslimis vieglā formā, turklāt bija vakcinējies. Neizturēja divu infarktu novājinātā sirds, atklāj Brauna draugs Jānis Kļaviņš. Par absolūtām muļķībām viņš sauc izskanējušās baumas, ka Brauns piespiests vakcinēties – Mārtiņš to pēc paša vēlēšanās izdarījis jau vasarā, jo gribējis būt uz skatuves. Brauns nebija cilvēks, kuru kāds varētu piespiest. Kļaviņš norāda – ja pats Brauns tagad dzirdētu šīs muļķības, kas izplatās par viņa nāvi, komponists izteiktos ļoti skarbi!

Plašāk izdevumu “Privātā dzīve” un “Kas jauns” 30. novembra – 6. decembra numuros!

Iepriekšējais rakstsLieli jaunumi dziedātājas Samantas Tīnas dzīvē
Nākamais rakstsPazīmes, kas liecina – ēdienkartē ir pārlieku daudz sāls