Septembrī Latvijā (līdz 19.09. ieskaitot), turpinoties vasarīgiem laikapstākļiem, tika sasniegti jauni gaisa temperatūras rekordi – 80 diennakts rekordi, 8 dekādes rekordi un 3 Latvijas diennakts rekordi. No tiem puse tika reģistrēti šonedēļ, ieskaitot visus iepriekš minētos dekādes rekordus, kā arī vienu Latvijas diennakts rekordu. Nedēļas nogalē, pateicoties anticiklona ietekmei, saglabāsies lielākoties saulains un sauss laiks, bet gaisa temperatūra pakāpeniski sāks pazemināties, ir iespējama pirmā salna, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Gaidāma laika maiņa – sinoptiķi atklāj prognozes 7 dienām!

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, meteoroloģiskais rudens iestāsies 21. septembrī, dienu pirms astronomiskā rudens sākuma un rudens ekvinokcijas, kad diena un nakts būs gandrīz vienāda garuma, iezīmējot pāreju uz tumšāku un vēsāku laika periodu. Šobrīd (līdz 19.09. ieskaitot) Latvijā vēl turpinās meteoroloģiskā vasara, jo vidējā diennakts gaisa temperatūra saglabājas virs +15°, līdz ar to tā pagaidām ir 127 dienas gara, ieņemot trešo vietu ilguma ziņā, taču arī turpmākajās dienās turpināsies siltais laiks, tādēļ šī vasara būs 2. garākā kopš 1947. gada (1. vietā 2004. gads (135 dienas), 2. vietā 2018. gads (127 dienas)).

Brīvdienas debesis būs daļēji mākoņainas, dažviet iespējams neliels lietus. Naktīs gaiss kļūs vēsāks, naktī uz sestdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +7…+15° atzīmei, taču naktī uz svētdienu gaiss atdzisīs pat līdz +5…+10°, piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk. Naktīs uz svētdienu un pirmdienu valsts ziemeļaustrumu rajonos ir iespējama salna – gaisa temperatūra zāles virskārtā varētu pazemināties līdz +1°! Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15…+20°.

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunnedēļ atmosfēras spiediens pazemināsies, un laikapstākļus noteiks ciklonu darbība – būs lielākoties mākoņains, pastiprināsies vējš un gaidāmi arī nokrišņi. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +9…+14°, bet dienā iesils līdz +15…+20°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsJaunas ziņas pircējiem šoruden izplatījis veikalu tīkls “Maxima”
Nākamais rakstsDzērājšofera brauciens beidzas ar negaidītu iznākumu – VIDEO