Tuvākajās dienās gaidāms sals, austrumu daļā dažas naktis spēcīgs. Upju posmos, kas brīvi no ledus atsāksies tā veidošanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gar krastu veidosies piesalas, ies vižņi. Ūdenstilpēs, kur ledus sega saglabājusies, nostiprināsies esošais ledus. Upēs ledus veidošanās laikā ūdenslīmenis svārstīsies, atsevišķos posmos paaugstināsies, kopumā upju notece samazināsies. Atsāksies ledus un vižņu blīvēšanās Pļaviņu ūdenskrātuvē.

20.02. Burtnieku ezerā vidējais ledus biezums 28 cm, virs tā 3 cm bieza sniega kārta. 21.02. Alūksnes ezerā vidējais ledus biezums 40 cm, virs tā 40 cm bieza sniega sega.

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Daugavā Piedrujas-Jēkabpils posmā paaugstinājās par 3…7 cm, Zeļķu-Pļaviņu posmā pazeminājās par 1…4 cm. Daugavā gar krastu piesalas un sniega putra ūdenī, Jēkabpils-Zeļķu posmā gar krastu ledus krautņi, pie Pļaviņām ledus sega ar lāsmeņiem. Daugavas baseina upēs Latgalē ūdenslīmenis svārstījās ±5 cm robežās, bet Daugavas lejteces pietekās ūdenslīmenis pazeminājās par 6…21 cm. Daugavas baseina upēs gar krastiem piesalas un ūdenī sniega putra. Pededzē pie Litenes ledus sega, Ogres lejtecē ledus krautņi. 

Gaujā ūdenslīmenis svārstījās ar tendenci paaugstināties. Upes augštecē piesalas un ledus krautņi upes krastos. Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 4…18 cm, Tirzā pie Lejasciema ledus sega ar lāsmeņiem, lejpus stacijai Vaidava-Ape koku sastrēgums. Salacā un tās baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās ±6 cm robežās, gar krastiem paliku piesalas. 

Lielupē un tās baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās vai paaugstinājās par 7…45 cm. Upes brīvas no ledus, bet Lielupē pie Staļģenes iet reti vižņi. 

Ventā Leckavas-Kuldīgas posmā ūdenslīmenis pazeminājās par 20…23 cm, pie Vendzavas paaugstinājās par 10 cm. Pie Kuldīgas iet reti vižņi. Ventas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās, upes brīvas no ledus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iepriekšējais rakstsBalsi zaudējušais aktieris Egliens izplata aizkustinošu ziņu un pošas uz klīniku Vācijā
Nākamais rakstsRīgā aptur smagi piedzērušos šoferi; tālāk notiek kas dīvains – VIDEO