Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. februāra plkst. 6.30 līdz 23. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.Galvaspilsētā izceļ vēl vienu slīkoni

Plkst. 12.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Austuves ielu Rīgā, kur ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Šogad no ūdens glābēji izcēluši 7 mirušus cilvēkus, bet vēl 16 dzīvības zaudēts ugunsgrēkos. Jau vēstīts, ka arī trešdien gaišā dienas laikā pašā Rīgas centrā noslīka cilvēks.

Šorīt plkst. 05.48 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Viesītes pagastā deg saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecības ēka, kurā atrodas siens, daudz sadzīves mantu un tehnikas, deg ar atklātu liesmu 550 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja netālu esošo dzīvojamo māju, no kuras pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēkā sadega vairāki transportlīdzekļi. Dzēšanas darbus apgrūtina tas, ka ēkas otrajā stāvā izvietots siens un ēkai ir skārda jumts. Plkst. 08.21 liesmu izplatīšanās ierobežota, bet ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā turpina.

Plkst. 22.41 saņemts izsaukums uz Saldus novada Novadnieku pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz ieslēgtas plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā. Degšana likvidēta pirms VUGD ierašanās. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas savlaicīgi varētu brīdināt par izveidojušos sadūmojumu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki.

Plkst. 18.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Brīvības ielu Rīgā, kur trīsstāvu pamestas ķieģeļu ēkas pirmajā stāvā un pagalmā dega atkritumi un sadzīves priekšmeti 10 m2 platībā. No ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 19.43 degšana likvidēta.

Plkst. 11.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Cēsu novada Raiskuma pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna. Cilvēks izkļuva no automašīnas pirms VUGD ierašanās. Ceļu satiksmes negadījuma vietā notika degvielas noplūde, ko ugunsdzēsēji glābēji likvidēja, pārsūknējot 550 litrus.

Vakar plkst. 10.08 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Bēnes pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas istabā dega dīvāns 1 m2 platībā. Dzēšanas darbi tika uzsākti pirms VUGD ierašanās. No mājas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Degšana likvidēta plkst. 11.31.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, sodrēji trīs ēku dūmvados, divu vieglo automašīnu saloni, kanalizācijas caurule, sadzīves mantas, grīda, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vadi un atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsSmagā negadījumā Rīgā viens bojāgājušais
Nākamais rakstsLedus graušana, mēles pīrsingi, regulāras uzkodas un vēl 12 zobiem kaitējoši ieradumi