Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 29. janvāra plkst. 06.30 līdz 1. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 138 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 68 uz glābšanas darbiem, bet 30 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.22.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ikšķiles novadu, kur ugunsgrēks izcēlies koka dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg pirmā stāva grīda 50m2 platībā un starpstāvu pārsegums 70m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 00.17 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Naktī uz svētdienu plkst.02.10 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega mēbeles 10m2 platībā. Degošajā dzīvoklī tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Dzīvoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts, bet bija nostrādājis detektors, kurš atradās trešā stāva kaimiņu dzīvoklī. Plkst.04.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši jau 23 cilvēki, bet četri mirušie izcelti no ūdens.

Sestdien plkst.18.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur deviņstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzmanības uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. Ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 60 cilvēki.

Plkst.18.11 tika saņemts izsaukums Rēzeknes novadā, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī pie krāsns dega malka 1m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēts viens cilvēks. Plkst.18.45 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Plkst.17.34 VUGD saņēma izsaukumu Tukumā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas istabas un blakus ēkai esoša vieglā automašīna kopumā 63m2 platībā. Ēkā bija radusies gāzes noplūde no balona un bija noticis sprādziens. Notikumā tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.20.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.16.41 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur vieglā automašīna bija iebraukusi dzīvojamās mājas sienā un aizķērusi gāzes vada cauruli. Ugunsdzēsēji glābēji nocēla automašīnu no gāzesvada un Gāzes avārijas dienests novērsa gāzes noplūdi. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki. Plkst.16.56 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.14.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas bēniņi 50m2 platībā. Notikumā cietušo nav. Plkst.16.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Ēkā bija uzstādīts dūmu detektors.

Plkst.13.38 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī pie elektriskās plīts dega grīda 1m2 platībā. No piedūmotās ēkas tiks izglābts viens cilvēks un evakuēti četri cilvēki. Plkst.14.29 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektora nebija uzstādīts.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl nedēļa sākusies ar skumju ziņu
Nākamais rakstsLielas pārmaiņas LTV ēterā – zināma jaunā Dienas ziņu vadītāja – VIDEO