Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. janvāra plkst. 6.30 līdz 16. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 34 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi. Diemžēl vienā no negadījumiem cietuši paši glābēji.

Vakar īsi pirms pulksten četriem ugunsdzēsēji glābēji, dodoties uz izsaukumu Ķekavas novada Ķekavas pagastā, avarēja, kā rezultātā ugunsdzēsības autocisterna apgāzās. No autocisternas, kurā atradās trīs ugunsdzēsēji glābēji, ar hidraulisko instrumentu palīdzību, atbrīvots viens ugunsdzēsējs glābējs. Visi trīs cietušie nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Citi transportlīdzekļi negadījumā nebija iesaistīti. Sešos vakarā darbs notikuma vietā noslēdzās.

Šorīt plkst. 06.18 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur ēkā ir izcēlies ugunsgrēks un redzamas liesmas. Ierodoties, tika konstatēts, ka deg vienstāva saimniecības ēka pilnā 320 m2 platībā, jumts jau ir iebrucis. Plkst. 07.37 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, dzēšanas darbi turpinās.

Septiņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Ceraukstes pagastu, kur bija notikusi trīs kravas automašīnu sadursme. Tās rezultātā vienai no smagajām automašīnām bija bojāta degvielas tvertne un notika noplūde. Ugunsdzēsēji glābēji bākā atlikušo degvielu pārsūknēja, bet noplūdušo noklāja ar absorbentu. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza vienpadsmitos vakarā.

Pussešos vakarā saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Nīcgales pagastu, kur avarēja kravas automašīna un atradās grāvī uz sāna. Cilvēks no transportlīdzekļa izkļuva pirms VUGD ierašanās. Avārijas rezultātā tika bojāta viena no transportlīdzekļa degvielas tvertnēm un sākās degvielas noplūde. No avarējušā transportlīdzekļa noplūda apmēram 1000 litru dīzeļdegvielas 30 m2 platībā. Izmantojot absorbentu, dīzeļdegviela tika savākta. Uz vietas atradās Valsts Vides dienesta pārstāvji. Īsi pēc pusnakts darbi tika pabeigti.

Plkst. 15.33 saņemts izsaukums uz Bauskas ielu Rīgā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts ka notikusi divu vieglo automašīnu avārija. No vienas automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvots cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Četros pēcpusdienā darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 13.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mārkalnes ielu Rīgā, kur dega šķūnis ar malku un sadzīves mantām 40 m2 platībā. Šķūnis bija piebūvēts blakus vienstāvu mājai. Pirms VUGD ierašanās ugunsgrēkā izglābts cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.  Plkst. 15.23 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar  īsi pēc deviņiem rītā tika saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Maļinovas pagastu, kur kravas automašīna bija iebraukusi grāvī un daļēji aizšķērsojusi ceļa braucamo daļu. Ierodoties, konstatēts, ka cilvēks no mašīnas ir izkļuvis pašu spēkiem, bet ir bojāta degvielas tvertne un notiek dīzeļdegvielas noplūde (apmēram 150 litri). Izmantojot absorbentu un absorbējošos paklājiņus, dīzeļdegviela tika savākta. Divi kravas autoevakuatori izvilka automašīnu no grāvja, ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja brauktuvi un satiksme tika atjaunota.  Informācija par notikušo tika paziņota arī Valsts vides dienestam, kura pārstāvji bija notikuma vietā. Pēc četru stundu ilga darba glābšanas darbi tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka ēkas jumts, dzīvokļa durvis, dārza māja, vieglā automašīna, sadzīves mantas, pirts, virszemes pagrabs un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsKā izvairīties no izdegšanas darbā
Nākamais rakstsMājās vairs neatgriezās… Mīklaini pazūd Pierīgas iedzīvotāja