Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18. oktobra plkst. 6.30 līdz 19. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar, neilgi pirms astoņiem no rīta, dodoties uz izsaukumu Austrumu ielā Ogrē notika vieglās automašīnas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autocisternas sadursme. Ugunsdzēsības transportlīdzeklim bija ieslēgts skaņas un gaismas signāls. Ugunsdzēsēji glābēji negadījumā necieta. Viens cilvēks no vieglās automašīnas nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ceļu satiksmes negadījuma apstākļus skaidros Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega šķūnis un saimniecības ēkas jumts, dārza māja, sodrēji ēkas dūmvadā, piecos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, elektrosadales konteiners un divos gadījumos atkritumi.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz līdzcilvēkiem, bet ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 19. oktobris
Nākamais rakstsJauns pavērsiens populārā dziedātāja Bumbiera dzīvē