Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 15. septembra plkst. 6.30 līdz 18. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 150 izsaukumus – 63 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums.

Piektdien pusdienlaikā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta, kur cilvēkam mežā bija sākušās veselības problēmas. Ugunsdzēsēji glābēji uz nestuvēm cilvēku iznesa no meža un nodeva NMPD mediķiem.

Plkst. 15.46 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jaunciema gatvi Rīgā, kur ar atklātu liesmu 200 m2 dega vienstāva saimniecības ēkas bēniņi un jumts. Dzēšanas darbi noslēdzās deviņos vakarā.

Četros pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Talsu novada Ģibuļu pagastu un neilgi pirms desmitiem vakarā uz Talsu ielas apkārtni Ventspilī, jo abās vietās cilvēki bija apmaldījušies mežā. Talsu novada Ģibuļu pagastā ugunsdzēsēji glābēji un Valsts policijas darbinieki sazinājās ar cilvēku telefoniski, kā arī ieslēdza  autocisternas skaņas signālu un brauca gar mežu, līdz cilvēks telefoniski ziņoja, ka dzird skaņas signālu Pēc tam ugunsdzēsēji glābēji devās iekšā mežā, darbinot motorzāģi, lai cilvēkam būtu skaņa, kuras virzienā iet. Pēc brīža ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un izveda no meža. Savukārt, Ventspilī cilvēks saviem spēkiem izkļūt no meža nevarēja, tāpēc, lai viņu atrastu, ugunsdzēsēji glābēji izmantoja dronu ar infrasarkano kameru un apgaismes iekārtu. Pēc neilga laika cilvēks atrasts un izvests no meža.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

 Sestdien pusseptiņos no rīta Vecmīlgrāvja ielā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no sadūmota piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš ugunsgrēkā arī cieta. Sadūmojuma iemesls bija uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens .

Deviņos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Limbažu novadu, kur Augstrozes ezerā bija apgāzusies laiva un cilvēks pie tās turējās. Vietējie iedzīvotāji, pamanot nelaimē nokļuvušo, bija pie viņa piepeldējuši ar laivu un palīdzēja noturēties līdz ugunsdzēsēju glābēju ierašanās brīdim. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Neilgi pirms četriem pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Daudzeses pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglā automašīna ietriekusies kokā. Ugunsdzēsēji glābēji no transportlīdzekļa izcēla divus cilvēkus, kurus nodeva NMPD mediķiem.

Septiņos vakarā saņemts palīdzības sauciens no cilvēka, kas Madonas novada Indrānu pagastā bija apmaldījies purvā. Telefoniski sazinoties ar cilvēku un iedarbinot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam norādīta izeja no purva.

Plkst. 21.15 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur bija notikusi četru vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja divus iespiestus cilvēkus.

Svētdien pēc pusvienpadsmitiem vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Piltenes pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu, norādīja izeju no meža un pusviens naktī darbu notikumā noslēdza.

Plkst. 18.42 tika saņemts izsaukums uz Daugavgrīvas ielu Rīgā, kur trīsstāvu administratīvās ēkas otrā stāva tualetē dega atkritumu tvertne un sadzīves mantas 3 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies desmit cilvēki. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 19.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 10.31 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Gulbenes novada Beļavas pagastu, kur graudu kaltē dega graudi 10 m2 platībā. Lai ierobežotu uguns izplatību, ar uzņēmuma tehnikas palīdzību tika izkrautas apmēram 100 tonnas graudu. Plkst. 19.33 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Iepriekšējais rakstsHoroskops pirmdienai, 18. septembrim
Nākamais rakstsPolicisti izrādās viltīgāki pat par acīgiem mazpilsētas šoferīšiem