Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. marta plkst. 6.30 līdz 15. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 20 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi. Glābēji Mārupē novērš milzīgu nelaimi

Plkst. 22.57 tika saņemts izsaukums uz Ventspils ielu Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega šķūņu nodalījumi, sadzīves mantas un atkritumi 30 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 22 cilvēki. Plkst. 01.07 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 21.32 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts un jumta konstrukcijas 130 m2 platībā, kā arī pirmais stāvs un pārsegums 80 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 210 m2. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 00.56 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.16 VUGD saņēma izsaukumus uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis 25 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, iedzīvotāji no sadūmotās vides bija izglābuši vienu cilvēku, bet ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba vēl vienu cilvēku. Abi izglābtie ugunsgrēkā cieta un nodoti NMPD darbiniekiem. No ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies 10 cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva un ceturtā stāva, izmantojot glābšanas maskas, izglāba vēl divus cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 21.30.

Plkst. 16.56 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ogres novada Lēdmanes pagastu, kur dega divstāvu guļbūves koka dzīvojamā māja 300 m2 platībā. Notikuma vietā strādāja 14 ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 22.07 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī plašākais kūlas ugunsgrēks dzēsts plkst. 17.15, kad tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Liepupes pagastu, kur dega kūla 10 hektāru platībā, kā arī krūmi un atsevišķi augoši koki 50 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Tūjas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 19.43 kūlas ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas pirtis, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, riepas, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektroinstalācija, elektrības vadi, niedres, zaru kaudze un trijos gadījumos atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsLatvijā ap 100 nepilngadīgu grūtnieču gadā – kā risināt situāciju?
Nākamais rakstsKo saņēma Ventspils ostas trīsmiljonais pasažieris?