Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. novembra plkst. 6.30 līdz 30. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baložiem, kur dega divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumts 50 m2 platībā un pagrabs 2 m2 platībā. Plkst. 23.56 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega pirts un malka, dārza māja, trīs garāžas, dūmvada siltinājums, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, malka, skapis, siena, veļasmašīna, elektrības rozete un atkritumi.

Aizvadītajā naktī daudzviet Latvijā intensīvi sniga un arī dienas laikā snigšana turpināsies. Lai mazinātu maldinošo izsaukumu skaitu, kuru skaits šādos laikapstākļos pieaug, VUGD aicina, redzot ceļu satiksmes negadījumu – no ceļa noslīdējušu automašīnu, APSTĀTIES un noskaidrot, vai ir cietuši cilvēki, notiek vielu noplūde vai arī automašīna dūmo. Ja operatīvo dienestu palīdzība nav nepieciešama, uz tālruņa numuru 112 zvanīt nevajag! Ja aculiecinieki pabrauc garām neapstājoties, tad zvanot uz tālruņa numuru 112 nespēj sniegt pilnvērtīgu informāciju par notikušo, kā rezultātā uz notikuma vietu var tikt izsūtīti operatīvie dienesti, pieņemot, ka negadījumā iespējams ir cietušie un nepieciešama arī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība.

Iepriekšējais rakstsHoroskops ceturtdienai, 30. novembrim
Nākamais rakstsHOROSKOPS 2023. gada DECEMBRIM