Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. septembra plkst. 6.30 līdz 15. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 51 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 11.01 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Viļānu pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums, kā rezultātā vieglā automašīna iebraukusi grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot imobilizācijas dēli, līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu auto nogādāja vienu cilvēku. Plkst. 11.35 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 149 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 20 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 327 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 131 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvo pārkāpumu process un četri kriminālprocesi.

Vakar astoņos gadījumos, ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu ceļa braucamās daļas vai ietves no nolūzušiem kokiem.  

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, gaisa kondicionēšanas iekārta, dzīvojamās mājas jumts, elektrolīnijas balsts, ogles, kūts un neapsaimniekotas ēkas nojume.

Iepriekšējais rakstsTelefona zvans atnes Magonei mulsinošu brīdi
Nākamais rakstsLeģendārā “Rīta Panorāmas” vadītāja emocionāli atvadās no skatītājiem