Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. novembra plkst. 6.30 līdz 24. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 68 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 38 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.18 tika saņemts izsaukums uz Balvu novada Šķilbēnu pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega dīvāns 0,5 m2 platībā. No mājas tika evakuēts cilvēks. Plkst. 22.27 degšana likvidēta.

Plkst. 16.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Praulienas pagastu, kur grāvī bija apgāzies traktors. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja kabīnē iespiestu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Plkst. 14.11 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kauņas ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 8 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti septiņi cilvēki, savukārt no degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba kaķi. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.57.

Vakar plkst. 10.00 saņemts izsaukums uz Ogres novada Tīnūžu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 80 m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka netālu no mājas ieejas atrodas cilvēks, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 13.36 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 08.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Sarkandaugavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no pirmā stāva izglāba cilvēku, kurš notikumā cieta un nodots NMPD mediķiem. Darbs notikumā noslēdzās plkst. 09.27.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega māja, saimniecības ēkas siena, sodrēji trīs ēku dūmvados, boileris un elektrības vadi, apgaismes laterna, tvaika nosūcējs un virtuves skapis, no gāzes balona pienākušais gāzes vads un sadzīves atkritumi.

VUGD saņēma arī septiņus izsaukumus, kuros ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja nolūzušus kokus, kas radīja apdraudējumu uz ceļa braucamās daļas.

Iepriekšējais rakstsNoskaidrots valsts svētkos no mājām aizgājušās kundzes liktenis
Nākamais rakstsPludmales volejbola trenerim draud mūža ieslodzījums; atklājas vēl kāds fakts