Itālija jau trešo reizi uzņem Eirovīzijas dziesmu konkursu. Jau rīt Turīnā norisināsies pirmais pusfināls, kurā Latvijas pārstāvji kāps uz skatuves ar otro kārtas numuru. Bet vakar vakarā norisinājās oficiālā konkursa atklāšanas ceremonija.

Mūsu delegācija uz paklāja atradās četras stundas. Visu šo laiku puiši medijiem sniedza simtiem interviju. Un tas ir pēdējo gadu rekords. Turīnā kopā ar grupu ir arī LTV korespondents Ēvalds Dukuls, un lūk viņa reportāža no atklāšanas ceremonijas. Plašāk sižetā!

Latvijas delegācija uz tirkīzzilā paklāja kāpa aptuveni pulksten 17.00 pēc Latvijas laika, pēc tam vairāku stundu garumā sniedzot intervijas dalībvalstu medijiem. Kopumā atklāšanas ceremonijā piedalījās 40 delegācijas.

Par atklāšanas ceremoniju atzinīgi izteicās Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš: “Pirmoreiz Latvijas delegācijai tika pievērsta tik liela uzmanība. Grupa “Citi zēni” tika intervēta četru stundu garumā un tādu mediju interesi nav iespējams iegūt ne mēģinājumu laikā, ne uzturoties aizkulisēs. Kā zināms, parādīšanās citu valstu medijos var nospēlēt par labu skatītāju balsojumā, tāpēc šī diena Latvijai bija īpaši nozīmīga otrdienas pusfināla kontekstā.

Līdzīgi par aizvadīto dienu izteicās grupas solists Jānis Pētersons: “Šī ceremonija nav tikai milzīga ballīte skaistos tērpos, šī ir lieliska iespēja, kas jāizmanto pēc pilnas programmas un prieks, ka mēs to arī darījām. Intervijas angļu valodā, sarunas ar žurnālistiem, citu dalībnieku dziesmu dziedāšana – šīs ir lietas, ko mēs protam un darām ar lielu prieku un ir redzams, ka ārzemju mediji to novērtē.

Lai gan atklāšanas pasākumā dalībnieki piedalījās bez sejas maskām, mēģinājumu laikā dalībnieki ievēro epidemioloģiskās drošības noteikumus un atsevišķās teritorijās lieto sejas maskas, kā arī reizi 72 stundās veic Covid-19 testus. Zināms, ka Portugāles delegācijā atklāts pozitīvs Covid-19 gadījums, kā rezultātā tiek ievērota īpaša piesardzība.

Grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad” 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Grupas “Citi zēni” sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

 

Iepriekšējais rakstsKiviču pāris ievieš skaidrību – vai gaidāms ģimenes pieaugums?
Nākamais rakstsSinoptiķim Bricim diemžēl nav īpaši patīkamu ziņu par turpmāk gaidāmo