Pazīstamais mūziķis, producents un dziesmu vārdu autors Guntars Račs izdevuma “Privātā dzīve” 27. aprīļa – 4. maija numurā pastāstījis, ka pandēmijas laikā atklājis ko nepatīkamu.

Piedaloties mēģinājumos 4. maija koncertam, kas būs skatāms TV, Guntars atskārtis, ka pēc sešu mēnešu nespēlēšanas zudušas bundzinieka iemaņas, kaut gan šo instrumentu viņš spēlē jau 30 gadu. Rokas neesot klausījušas pat pie pazīstamām dziesmām,  viss šķitis kā palēlinātā vilcienā. Palikusi nepatīkama sajūta – ja šovasar nevarēs aktīvi muzicēt, Račs savas iemaņas zaudēšot. Tāpat Latvija var zaudēt daudz jaunu mūziķu, kuriem mūzika līdz šim bijis galvenais iztikas avots. Lai uzturētu ģimenes, viņi spiesti meklēt citas nodarbošanās.

Nesen jau ziņots, ka pēc vairākkārtējas 55. dzimšanas dienas koncerta pārcelšanas Račs to atcēlis pavisam, nauda par biļetēm tiks atmaksāta. Kopumā par dzīvi viņš nesūdzas, kaut gan vairs īsti necer pelnīt ar muzicēšanu. Tiesa, ar grupu “betbet” paredzēta 30. jubilejas koncertsērija, tāpat plānota uzstāšanās ar programmu, kuras pamatā ir Rača grāmata “365 dienas”. Tāpat viņš ir pateicīgs, ka strādāt turpina viņas ierakstu kompānija un mūzikas izdevniecība. Gaisa pilis uzņēmums neceļ, kredītu tam nav un, savelkot jostas, ir izdevies izdzīvot.

Pandēmijas laikā Račs daudz strādā dārzā, jo pirms pāris gadiem ar ģimeni pārcēlās uz privātmāju Mārupē. Dārza labiekārtošanu vada sieva, bet Guntars rok, sēj un kopj zālienu. Nupat iegādājies persiku un aprikožu stādus, iepriekš tecinājis bērzu sulas – tas viss pazīstamajam mūziķim esot “pilnīgs kosmoss”.

Plašāk izdevumā “Privātā dzīve”!

Iepriekšējais rakstsKrasi mainījusies populārā aktiera Ķestera dzīve
Nākamais rakstsTraģiskas ziņas saņemtas no Jūrmalas