Uzzini, ar kādiem pārtikas produktiem var mazināt dažādas ādas nepilnības.

Dažādas ādas problēmas rodas noteiktu uzturvielu trūkuma vai pārmērīga daudzuma gadījumā. To likvidēšanai palīdzēs šie ieteikumi:

ĀDAS APSĀRTUMS

Viegls sārtums vaigos ir veselības pazīme, taču, ja seja pastāvīgi šķiet pietvīkusi, tas nešaubīgi norāda uz ādas veselības problēmām. Daži ēdieni un dzērieni, piemēram,  garšvielas, žāvēta gaļa un sarkanvīns paplašina asinsvadus un tāpēc seja vizuāli kļūst sarkana.

Pievērs uzmanību produktiem, kurus ēd. Ja nespēj atteikties no pikantiem ēdieniem, centies lietot mazāk aso garšvielu, piemēram, kariju, kas tik raksturīgs taizemiešu virtuvei. Baudi suši bez vasabi piedevas. Samazini arī alkohola lietošanu.

DAŽĀDI IZSITUMI

Tie noteikti veidojas no ātrajām uzkodām, piemēram, sāļajiem frī kartupeļiem. Daudzi kļūdaini uzskata, ka izsitumus izraisa eļļa, kurā tie cepti, taču patiesībā pie vainas ir paši kartupeļi. Zinātnieki izpētot Papua – Jaungvinejas salu iedzīvotāju, kā arī Paragvajas aborigēnu ādas kvalitāti, atklāja, ka uz viņu sejām nav nevienas pūtītes. Viss noslēpums ir diētā, kas galvenokārt sastāv no olbaltuma, augļiem un dārzeņiem. Viņu ēdienkartē nav parasto ogļhidrātu: baltmaizes, makaronu, rīsu, kartupeļu un konfekšu – produktu, kas ir bieži sastopami mūsu ikdienas uzturā, veicinot dažādu ādas problēmu veidošanos. Šie ogļhidrāti palielina insulīna līmeni asinīs, ko pētnieki uzskata par pūtīšu rašanās cēloni.

Attīrīto, balto ogļhidrātu vietā mērenā daudzumā lieto saliktos organiskos savienojumus: pilngraudu maizi, brūnos rīsus un makaronus no cietajām kviešu šķirnēm ne augstākā labuma miltiem. Tie tiek sagremoti ilgāk un tādēļ neprovocē krasu insulīna izdalīšanos.

 ĀDAS LOBĪŠANĀS

Iespējams, iemesls tam ir tas, ka tu centies notievēt un pilnībā izslēdz no uztura taukvielas. Diemžēl par šādu lēmumu – maksā tava seja. Ja tu uzņem mazāk nekā 20 g taukvielu dienā, organisms nesaņem pietieku A vitamīna daudzumu, kas nepieciešams priekšlaicīgas ādas novecošanas novēršanai. Ja šīs organiskās vielas trūkst, āda kļūst sausa un sāk lobīties.

Lai to novērstu, piemēram, salātu aizdaram izmanto olīveļļu, kā arī pievieno tiem avokado un riekstus. Šajos produktos esošās vērtīgās vielas ne pārāk kaitēs tavam viduklim, bet ļoti palīdzēs sejas ādas stāvokļa uzlabošanai.

 GRUMBIŅAS UN DAŽĀDI IEKAISUMI

Šo ādas problēmu likvidēšanai nepieciešams uzņemt Omega – 3 un Omega – 6 taukskābjes. Tās samazina dažādu iekaisumu procesu izpausmes ķermenī, kas izraisa poru aizsprostojumus, piņņu un priekšlaicīgu grumbu rašanos. Vislabākais šo taukskābju un arī būtiskā D vitamīna avots ir treknās zivis –  lasis, tuncis un skumbrija, kā arī mandeles, zemesrieksti un linsēklas.

 

Kas tev palīdz novērst ādas nepilnības?

_______

Avots:Garšīga un veselīga uztura lielā enciklopēdija.

Iepriekšējais rakstsPolicija noraida pārmetumus par rīcību pazudušās Annas meklēšanā
Nākamais rakstsSejas maska pret krunciņām un tumšiem lokiem zem acīm