Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. augusta plkst. 6.30 līdz 2. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.15.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega dūmu svece 0,01 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 12 cilvēki. Svece tika nodzēsta pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, bet mājoklī saglabājās spēcīgs piedūmojums. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba trīs cilvēkus, kuri bija cietuši un  nodeva viņus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Lai mazinātu piedūmojumu mājoklī, ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas. Plkst. 16.44 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega kombains, atkritumi, dārza māja, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības balsts, divas vieglās automašīnas.

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku tuvākajās stundās
Nākamais raksts“Neaiztiec svešu dzīvnieku!” – bet kādēļ?